Profilinformationen
Forschungs-netzwerk anzeigen

Publikationen

  1. 2024
  2. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Analytical study to measure the variability in quality factors attenuating the export of Kinnow/Mandarin fruit

    Ahmad, M. M., Qureshi, T. M., Zia, M., Mushtaq, M., Iqbal, M. W., Cacciotti, I., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., Juni 2024, in: Measurement: Food. 14, 100155.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  3. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Nutritional, safety and sensory quality evaluation of unleavened flatbread supplemented with thermal and non-thermal processed spinach powder

    Waseem, M., Akhtar, S., Mehmood, T., Qamar, M., Saeed, W., Younis, M., Perveen, S., Ismail, T. & Esatbeyoglu, T., Juni 2024, in: Journal of Agriculture and Food Research. 16, 101114.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  4. Veröffentlicht

    Characterization of biodegradable films based on guar gum and calcium caseinate incorporated with clary sage oil: Rheological, physicochemical, antioxidant, and antimicrobial properties

    Bhatia, S., Shah, Y. A., Al-Harrasi, A., Alhadhrami, A. S., ALHashmi, D. S. H., Jawad, M., Dıblan, S., Dawery, S. K. H. A., Esatbeyoglu, T., Anwer, M. K., Koca, E. & Aydemir, L. Y., März 2024, in: Journal of Agriculture and Food Research. 15, 100948.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  5. Veröffentlicht

    Editorial: Dietary change strategies for sustainable diets and their impact on human health, volume II

    Trif, M., Rusu, A., Esatbeyoglu, T. & Ozogul, F., 21 Feb. 2024, in: Frontiers in Sustainable Food Systems. 8, 1339162.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftEditorial in FachzeitschriftForschungPeer-Review

  6. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Exploring the impact of cold plasma treatment on the antioxidant capacity, ascorbic acid, phenolic profile, and bioaccessibility of fruits and fruit juices

    Zargarchi, S., Hornbacher, J., Afifi, S. M., Saremnezhad, S., Günal‐Köroğlu, D., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 21 Feb. 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Food Frontiers.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  7. Veröffentlicht

    Nrf2/HO-1, NF-κB and PI3K/Akt signalling pathways decipher the therapeutic mechanism of pitavastatin in early phase liver fibrosis in rats

    Elbaset, M. A., Mohamed, B. M. S. A., Hessin, A., Abd El-Rahman, S. S., Esatbeyoglu, T., Afifi, S. M. & Fayed, H. M., 5 Feb. 2024, in: Journal of Cellular and Molecular Medicine. 28, 3, e18116.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  8. Veröffentlicht

    Bio-recycling of spent coffee grounds: Recent advances and potential applications

    Yusufoğlu, B., Kezer, G., Wang, Y., Ziora, Z. M. & Esatbeyoglu, T., Feb. 2024, in: Current Opinion in Food Science. 55, 101111.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  9. Veröffentlicht

    Renoprotective Effect of Pitavastatin against TAA-Induced Renal Injury: Involvement of the miR-93/PTEN/AKT/mTOR Pathway

    Elbaset, M. A., Mohamed, B. M. S. A., Moustafa, P. E., Esatbeyoglu, T., Afifi, S. M., Hessin, A. F., Abdelrahman, S. S. & Fayed, H. M., 23 Jan. 2024, in: Advances in Pharmacological and Pharmaceutical Sciences. 2024, 6681873.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  10. Veröffentlicht

    Effect of various food processing techniques on the retention of loquat phenolics and their antioxidant capacity during in vitro digestion

    Ozkan, G., Oner, M. E., Tas, D., Esatbeyoglu, T. & Capanoglu, E., Jan. 2024, in: Journal of Food Measurement and Characterization. 18, 1, S. 428-436 9 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  11. Veröffentlicht

    Biopreservation in Flours and Bread

    Kovacevik, B., Veličkovska, S. K., Esatbeyoglu, T., Cvetkovski, A., Qamar, M. & Rocha, J. M., 2024, Novel approaches in Biopreservation for Food and Clinical Purposes. S. 130-204 75 S.

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandBeitrag in Buch/SammelwerkForschungPeer-Review

  12. 2023
  13. Veröffentlicht

    Development of an enhanced analytical method utilizing pepper matrix as an analyte protectant for sensitive GC‒MS/MS detection of dimethipin in animal-based food products

    Shim, J., Rahman, M. M., Esatbeyoglu, T., Oz, F. & El-Aty, A. M. A., 14 Dez. 2023, in: PLOS ONE. 18, 12, e0295968.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  14. Veröffentlicht

    Role of Goldenberry (Fruits with Husk) Extract in Ameliorating the Architecture and Osmotic Fragility of Red Blood Cells in Obese Rats

    Moussa, S. A. A., Aziz, S. W., El-Latif, N. A. A., Bashandy, S. A. E., Elbaset, M. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Toumy, S. A. E., Salib, J. Y. & Loura, L. (Hrsg.), 27 Nov. 2023, in: BioMed Research International. 2023, S. 8794214 1 S., 8794214.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  15. Veröffentlicht

    Metal levels of canned fish sold in Türkiye: health risk assessment

    Kosker, A. R., Gundogdu, S., Esatbeyoglu, T., Ayas, D. & Ozogul, F., 31 Okt. 2023, in: Frontiers in Nutrition. 10, 1255857.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  16. Veröffentlicht

    Effect of Lactiplantibacillus plantarum on the Conversion of Linoleic Acid of Vegetable Oil to Conjugated Linoleic Acid, Lipolysis, and Sensory Properties of Cheddar Cheese

    Khan, A., Nadeem, M., Al-Asmari, F., Imran, M., Ambreen, S., Rahim, M. A., Oranab, S., Esatbeyoglu, T., Bartkiene, E. & Rocha, J. M., 23 Okt. 2023, in: Microorganisms. 11, 10, 2613.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  17. Veröffentlicht

    Novel, Functional Fermented Dairy Product: Preparation and Evaluation of Dried Kishk-like Products from Fenugreek Seeds with Cow’s Milk, Camel’s Milk, and Goat’s Milk

    Nassar, K. S., Attia, I., Korma, S. A., Ibrahim, S. A., Esatbeyoglu, T. & Ragab, E. S., 20 Okt. 2023, in: Fermentation. 9, 10, 919.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  18. Veröffentlicht

    Eugenia supra-axillaris Essential Oil and Its Nanoemulsion: Chemical Characterization, In Vivo Anti-Inflammatory, Analgesic, and Antipyretic Activities

    Abdelhameed, M. F., Ragab, T. I. M., Elkarim, A. S. A., El-Razek, M. H. A., Shabana, M. F., Mohamed, S. S., El-Morshedy, S. M., Gendy, A. E. G. E., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Elshamy, A. I. & Silvestre, S. (Hrsg.), 13 Okt. 2023, in: Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics. 2023, 4594990.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  19. Veröffentlicht

    Efficacy of cold plasma technology on the constituents of plant-based food products: Principles, current applications, and future potentials

    Oner, M. E., Gultekin Subasi, B., Ozkan, G., Esatbeyoglu, T. & Capanoglu, E., Okt. 2023, in: Food Research International. 172, 113079.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  20. Veröffentlicht

    Utilization of malted barley flour as replacement of wheat flour to improve technological, rheological, physicochemical, and organoleptic parameters of fortified breads

    Aslam, J., Hussain, A., Mueen Ud-Din, G., Kausar, T., Siddique, T., Kabir, K., Gorsi, F. I., Haroon, H., Nisar, R., Noreen, S., Rocha, J. M., Ozogul, F., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., 27 Sept. 2023, in: Frontiers in Sustainable Food Systems. 7, 1230374.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  21. Veröffentlicht

    Effect of Growth Stages and Lactic Acid Fermentation on Anti-Nutrients and Nutritional Attributes of Spinach (Spinacia oleracea)

    Naseem, A., Akhtar, S., Ismail, T., Qamar, M., Sattar, D., Saeed, W., Esatbeyoglu, T., Bartkiene, E. & Rocha, J. M., 19 Sept. 2023, in: Microorganisms. 11, 9, 2343.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  22. Veröffentlicht

    Erythropoietin mitigated thioacetamide-induced renal injury via JAK2/STAT5 and AMPK pathway

    Elbaset, M. A., Mohamed, B. M. S. A., Gad, S. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Abdelrahman, S. S. & Fayed, H. M., 11 Sept. 2023, in: Scientific Reports. 13, 1, 14929.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

Vorherige 1 2 3 4 5 6 7 Nächste