Publikationen
- 2024
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Effect of Sugar- and Polyphenol-Rich, Diluted Cloudy Apple Juice on the Intestinal Barrier after Moderate Endurance Exercise and in Ultra-Marathon Runners
Valder, S., Staltner, R., Bizjak, D. A., Esatbeyoglu, T., Herdegen, V., Köpsel, M., Kostov, T., Bergheim, I. & Diel, P., 30 Apr. 2024, in: Nutrients. 16, 9, 1353.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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A micronutrient supplement modulates homocysteine levels regardless of vitamin B biostatus in elderly subjects
Savic-Hartwig, M., Kerlikowsky, F., van de Flierdt, E., Hahn, A. & Schuchardt, J. P., 1 Apr. 2024, in: International Journal for Vitamin and Nutrition Research. 94, 2, S. 120-132 13 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Influence of PET as single-use contact material on gloss and surface properties of chocolate
Schroeder, S., Schimke, L. M., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., de Walle, D. V. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 11 S., 100375.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Influencing chocolate gloss inhomogeneities by the choice of surface-active substance and contact material
Schroeder, S., Beiner, A. N., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., Walle, D. V. D. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 100373.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Identification and prediction of association patterns between nutrient intake and anemia using machine learning techniques: results from a cross-sectional study with university female students from Palestine
Qasrawi, R., Badrasawi, M., Al-Halawa, D. A., Polo, S. V., Khader, R. A., Al-Taweel, H., Alwafa, R. A., Zahdeh, R., Hahn, A. & Schuchardt, J. P., 21 März 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: European journal of nutrition.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Analytical study to measure the variability in quality factors attenuating the export of Kinnow/Mandarin fruit
Ahmad, M. M., Qureshi, T. M., Zia, M., Mushtaq, M., Iqbal, M. W., Cacciotti, I., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., Juni 2024, in: Measurement: Food. 14, 100155.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Nutritional, safety and sensory quality evaluation of unleavened flatbread supplemented with thermal and non-thermal processed spinach powder
Waseem, M., Akhtar, S., Mehmood, T., Qamar, M., Saeed, W., Younis, M., Perveen, S., Ismail, T. & Esatbeyoglu, T., Juni 2024, in: Journal of Agriculture and Food Research. 16, 101114.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Association of diet, lifestyle, and chronotype with metabolic health in Ukrainian adults: a cross-sectional study
Romanenko, M., Schuster, J., Piven, L., Synieok, L., Dubiley, T., Bogomaz, L., Hahn, A. & Müller, M., 1 März 2024, in: Scientific reports. 14, 10 S., 5143.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Characterization of biodegradable films based on guar gum and calcium caseinate incorporated with clary sage oil: Rheological, physicochemical, antioxidant, and antimicrobial properties
Bhatia, S., Shah, Y. A., Al-Harrasi, A., Alhadhrami, A. S., ALHashmi, D. S. H., Jawad, M., Dıblan, S., Dawery, S. K. H. A., Esatbeyoglu, T., Anwer, M. K., Koca, E. & Aydemir, L. Y., März 2024, in: Journal of Agriculture and Food Research. 15, 100948.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Vitamin E: Not only a single stereoisomer
Eggersdorfer, M., Schmidt, K., Péter, S., Richards, J., Winklhofer-Roob, B., Hahn, A. & Obermüller-Jevic, U., März 2024, in: Free Radical Biology and Medicine. 215, S. 106-111 6 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Editorial: Dietary change strategies for sustainable diets and their impact on human health, volume II
Trif, M., Rusu, A., Esatbeyoglu, T. & Ozogul, F., 21 Feb. 2024, in: Frontiers in Sustainable Food Systems. 8, 1339162.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Editorial in Fachzeitschrift › Forschung › Peer-Review
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Exploring the impact of cold plasma treatment on the antioxidant capacity, ascorbic acid, phenolic profile, and bioaccessibility of fruits and fruit juices
Zargarchi, S., Hornbacher, J., Afifi, S. M., Saremnezhad, S., Günal‐Köroğlu, D., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 21 Feb. 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Food Frontiers.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Plant-based diets and cardiovascular risk factors: a comparison of flexitarians, vegans and omnivores in a cross-sectional study
Bruns, A., Greupner, T., Nebl, J. & Hahn, A., 12 Feb. 2024, in: BMC nutrition. 10, 13 S., 29.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Nrf2/HO-1, NF-κB and PI3K/Akt signalling pathways decipher the therapeutic mechanism of pitavastatin in early phase liver fibrosis in rats
Elbaset, M. A., Mohamed, B. M. S. A., Hessin, A., Abd El-Rahman, S. S., Esatbeyoglu, T., Afifi, S. M. & Fayed, H. M., 5 Feb. 2024, in: Journal of Cellular and Molecular Medicine. 28, 3, e18116.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Bio-recycling of spent coffee grounds: Recent advances and potential applications
Yusufoğlu, B., Kezer, G., Wang, Y., Ziora, Z. M. & Esatbeyoglu, T., Feb. 2024, in: Current Opinion in Food Science. 55, 101111.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
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Renoprotective Effect of Pitavastatin against TAA-Induced Renal Injury: Involvement of the miR-93/PTEN/AKT/mTOR Pathway
Elbaset, M. A., Mohamed, B. M. S. A., Moustafa, P. E., Esatbeyoglu, T., Afifi, S. M., Hessin, A. F., Abdelrahman, S. S. & Fayed, H. M., 23 Jan. 2024, in: Advances in Pharmacological and Pharmaceutical Sciences. 2024, 6681873.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Effect of various food processing techniques on the retention of loquat phenolics and their antioxidant capacity during in vitro digestion
Ozkan, G., Oner, M. E., Tas, D., Esatbeyoglu, T. & Capanoglu, E., Jan. 2024, in: Journal of Food Measurement and Characterization. 18, 1, S. 428-436 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Impact of restricted phosphorus, calcium-adjusted diet on musculoskeletal and mental health in Hypophosphatasia
Kuehn, K., Hahn, A. & Seefried, L., Jan. 2024, in: Journal of the Endocrine Society. 8, 1, bvad150.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Biopreservation in Flours and Bread
Kovacevik, B., Veličkovska, S. K., Esatbeyoglu, T., Cvetkovski, A., Qamar, M. & Rocha, J. M., 2024, Novel approaches in Biopreservation for Food and Clinical Purposes. S. 130-204 75 S.Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Beitrag in Buch/Sammelwerk › Forschung › Peer-Review
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Vegan nutrition: a preliminary guide for health professionals
Koeder, C. & Perez-Cueto, F. J. A., 2024, in: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 64, 3, S. 670-707 38 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review