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Molekulare Lebensmittelchemie und -entwicklung

Organisation: frühere Organisationseinheit

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Publikationen

  1. 2025
  2. Veröffentlicht

    Comprehensive Analysis and Characterization of Mangifera indica L. Leaf Powder

    Kaur, J., Kaushik, D., Kumar, M., Babagil, G. E., Amarowicz, R., Proestos, C., Oz, E., Oz, F., Esatbeyoglu, T. & Bordiga, M., 5 Juni 2025, in: Food Science & Nutrition. 13, 6, e70083.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  3. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Profiling of B-type procyanidins oxidation products by off-line high speed countercurrent chromatography x electrospray ionisation mass spectrometry flow-injection

    Fischer, A., Gök, R., Jerz, G. & Esatbeyoglu, T., 30 Aug. 2025, in: Journal of Chromatography A. 1757, 466111.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  4. Veröffentlicht

    Development and characterization of edible films and coatings from Butea monosperma and guar gum for prolonging tomato freshness

    Rashid, M. S., Deshmukh, R. K., Kumar, P., Tripathi, S., Esatbeyoglu, T. & Gaikwad, K. K., Juni 2025, in: International Journal of Biological Macromolecules. 311, 143958.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  5. Veröffentlicht

    Enhanced Pathogen Control Through Thymol and Carvacrol Nanoemulsions: A Microfluidization Approach

    Ozogul, Y., Karsli, G. T., Yazgan, H., Kuley, E., Oztop, H. M., Ozogul, F. & Esatbeyoglu, T., Juni 2025, in: Food and bioprocess technology. 18, 6, S. 5377–5387 11 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  6. Veröffentlicht

    Thymus vulgaris seed extract hampered hepatic oxidative burden and improved insulin sensitivity in obese male rats

    Abdelmottaleb Moussa, S. A., Ibrahim, F. A. A., Elbaset, M. A., Morsy, F. A., Aziz, S. W., Abd El-Latif, N. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., El Toumy, S. A., Salib, J. Y. & Bashandy, S. A. E., Juni 2025, in: Endocrine and Metabolic Science. 18, 100235.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  7. Veröffentlicht

    Tannins for food preservation and human health: A review of current knowledge

    Ozogul, Y., Ucar, Y., Tadesse, E. E., Rathod, N., Kulawik, P., Trif, M., Esatbeyoglu, T. & Ozogul, F., Juni 2025, in: Applied Food Research. 5, 1, 100738.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  8. Veröffentlicht

    Valorization of plant-based agro-industrial waste and by-products for the production of polysaccharides: Towards a more circular economy

    Maqsood, S., Khalid, W., Kumar, P., Benmebarek, I. E., Rasool, I. F. U., Trif, M., Moreno, A. & Esatbeyoglu, T., Juni 2025, in: Applied Food Research. 5, 1, 100954.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  9. Veröffentlicht

    Efficiency of single-pulse laser fragmentation of organic nutraceutical dispersions in a circular jet flow-through reactor

    Friedenauer, T., Spellauge, M., Sommereyns, A., Labenski, V., Esatbeyoglu, T., Rehbock, C., Huber, H. P. & Barcikowski, S., 26 Mai 2025, in: Beilstein Journal of Nanotechnology. 16, S. 711–727

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  10. Veröffentlicht

    Amaranthus spinosus Linn. Extract as an Innovative Strategy to Regulate Biomarkers for Ovarian Hyperthecosis via Circular RNA (hsa‐circ‐0001577): Evidence From Biochemical, Metabolomics, Histological, and Phytochemical Profiling

    Ammar, N. M., Kadry, M. O., Elkarim, A. S. A., Ibrahim, R. S., Sallam, I. E., Gendy, A. E. G. E., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Farag, M. A. & Elshamy, A. I., 19 Mai 2025, in: Food Science & Nutrition. 13, 5, e70314.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  11. Veröffentlicht

    Production of yeast cell wall polysaccharides-β-glucan and chitin by using food waste substrates: Biosynthesis, production, extraction, and purification methods

    Günal-Köroğlu, D., Karabulut, G., Mohammadian, F., Can Karaca, A., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 4 Apr. 2025, in: Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 24, 3, S. e70161 e70161.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  12. Veröffentlicht

    Influence of ultrasound-assisted extraction of bioactives from garlic (Allium sativum) sprouts using response surface methodology

    Khalid, W., Benmebarek, I. E., Saeed, K., Koraqi, H., Moreno, A., Mugabi, R., Nayik, G. A. & Esatbeyoglu, T., Apr. 2025, in: Ultrasonics Sonochemistry. 115, 107286.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  13. Veröffentlicht

    Opportunities and challenges of egg substitutes

    Agregán, R., Rötter, L., Lorenzo, J. M. & Esatbeyoglu, T., 21 März 2025, in: Discover Food. 5, 1, 72.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  14. Veröffentlicht

    Application of emerging technologies for extraction of pigments using green solvents: Case of deep eutectic solvents combined with ultrasound-assisted extraction technique

    Zannou, O., Oussou, K. F., Mohammed, S., Chabi, I. B., Kpoclou, Y. E., Tekgüler, B., Dabadé, D. S., Koca, I. & Esatbeyoglu, T., März 2025, in: BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY. 15, 6, S. 8253-8265 13 S., 126965.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  15. Veröffentlicht

    Optimization of the effect of cold plasma treatment on UAE-NADES green extraction of chickpea roots (Cicer arietinum) bioactive compounds

    Khalid, W., Benmebarek, I. E., Zargarchi, S., Kumar, P., Javed, M., Moreno, A., Sharma, A., Nayik, G. A. & Esatbeyoglu, T., März 2025, in: Ultrasonics Sonochemistry. 114, 107276.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  16. Veröffentlicht

    Experimental and Theoretical Studies on Antituberculosis Activity of Different Benzimidazole Derivatives

    Kızılyıldırım, S., Sucu, B., Muhammed, M. T., Akkoç, S., Esatbeyoglu, T. & Ozogul, F., 28 Feb. 2025, in: Heliyon. 11, 4, e42674.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  17. Veröffentlicht

    A comprehensive review on guava: Nutritional profile, bioactive potential, and health-promoting properties of its pulp, peel, seeds, pomace and leaves

    Khan, F. I., Akhtar, S., Qamar, M., Ismail, T., Saeed, W., Esatbeyoglu, T. & Jafari, S. M., Feb. 2025, in: Trends in Food Science and Technology. 156, 104822.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  18. Veröffentlicht

    Quercetin: Potential antidiabetic effects through enzyme inhibition and starch digestibility

    Günal‐Köroğlu, D., Catalkaya, G., Yusufoğlu, B., Kezer, G., Esatbeyoglu, T., El‐Aty, A. M. A. & Capanoglu, E., 27 Jan. 2025, in: Food Safety and Health. 3, 1, S. 9-22 14 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  19. Veröffentlicht

    Protective effects of Euphorbia heterophylla against testicular degeneration in streptozotocin-induced diabetic rats in relation to phytochemical profile

    Nagy, A. M., Fahmy, H. A., Abdel-Hameed, M. F., Taher, R. F., Ali, A. M., Amin, M. M., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Farag, M. A. & Elshamy, A. I., 16 Jan. 2025, in: PLoS ONE. 20, 1, e0314781.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  20. Veröffentlicht

    Influence of fractionation of polyphenols by membrane chromatography on antioxidant, antimicrobial and proliferation-inhibiting effects of red fruit juices

    Köpsel, M., Kostka, T., Niesen, S., Winterhalter, P. & Esatbeyoglu, T., 15 Jan. 2025, in: Food Chemistry. Volume 463, Part 2, 141216.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  21. Veröffentlicht

    Lipid-based nanodelivery systems of curcumin: Recent advances, approaches, and applications

    Can Karaca, A., Rezaei, A., Qamar, M., Assadpour, E., Esatbeyoglu, T. & Jafari, S. M., 15 Jan. 2025, in: Food Chemistry. 463, 2, 141193.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

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