Publikationen
- 2024
- Veröffentlicht
Effect of Sugar- and Polyphenol-Rich, Diluted Cloudy Apple Juice on the Intestinal Barrier after Moderate Endurance Exercise and in Ultra-Marathon Runners
Valder, S., Staltner, R., Bizjak, D. A., Esatbeyoglu, T., Herdegen, V., Köpsel, M., Kostov, T., Bergheim, I. & Diel, P., 30 Apr. 2024, in: Nutrients. 16, 9, 1353.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)
Analytical study to measure the variability in quality factors attenuating the export of Kinnow/Mandarin fruit
Ahmad, M. M., Qureshi, T. M., Zia, M., Mushtaq, M., Iqbal, M. W., Cacciotti, I., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., Juni 2024, in: Measurement: Food. 14, 100155.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)
Nutritional, safety and sensory quality evaluation of unleavened flatbread supplemented with thermal and non-thermal processed spinach powder
Waseem, M., Akhtar, S., Mehmood, T., Qamar, M., Saeed, W., Younis, M., Perveen, S., Ismail, T. & Esatbeyoglu, T., Juni 2024, in: Journal of Agriculture and Food Research. 16, 101114.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Characterization of biodegradable films based on guar gum and calcium caseinate incorporated with clary sage oil: Rheological, physicochemical, antioxidant, and antimicrobial properties
Bhatia, S., Shah, Y. A., Al-Harrasi, A., Alhadhrami, A. S., ALHashmi, D. S. H., Jawad, M., Dıblan, S., Dawery, S. K. H. A., Esatbeyoglu, T., Anwer, M. K., Koca, E. & Aydemir, L. Y., März 2024, in: Journal of Agriculture and Food Research. 15, 100948.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Editorial: Dietary change strategies for sustainable diets and their impact on human health, volume II
Trif, M., Rusu, A., Esatbeyoglu, T. & Ozogul, F., 21 Feb. 2024, in: Frontiers in Sustainable Food Systems. 8, 1339162.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Editorial in Fachzeitschrift › Forschung › Peer-Review
- Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)
Exploring the impact of cold plasma treatment on the antioxidant capacity, ascorbic acid, phenolic profile, and bioaccessibility of fruits and fruit juices
Zargarchi, S., Hornbacher, J., Afifi, S. M., Saremnezhad, S., Günal‐Köroğlu, D., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 21 Feb. 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Food Frontiers.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Nrf2/HO-1, NF-κB and PI3K/Akt signalling pathways decipher the therapeutic mechanism of pitavastatin in early phase liver fibrosis in rats
Elbaset, M. A., Mohamed, B. M. S. A., Hessin, A., Abd El-Rahman, S. S., Esatbeyoglu, T., Afifi, S. M. & Fayed, H. M., 5 Feb. 2024, in: Journal of Cellular and Molecular Medicine. 28, 3, e18116.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Bio-recycling of spent coffee grounds: Recent advances and potential applications
Yusufoğlu, B., Kezer, G., Wang, Y., Ziora, Z. M. & Esatbeyoglu, T., Feb. 2024, in: Current Opinion in Food Science. 55, 101111.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Renoprotective Effect of Pitavastatin against TAA-Induced Renal Injury: Involvement of the miR-93/PTEN/AKT/mTOR Pathway
Elbaset, M. A., Mohamed, B. M. S. A., Moustafa, P. E., Esatbeyoglu, T., Afifi, S. M., Hessin, A. F., Abdelrahman, S. S. & Fayed, H. M., 23 Jan. 2024, in: Advances in Pharmacological and Pharmaceutical Sciences. 2024, 6681873.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Effect of various food processing techniques on the retention of loquat phenolics and their antioxidant capacity during in vitro digestion
Ozkan, G., Oner, M. E., Tas, D., Esatbeyoglu, T. & Capanoglu, E., Jan. 2024, in: Journal of Food Measurement and Characterization. 18, 1, S. 428-436 9 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Biopreservation in Flours and Bread
Kovacevik, B., Veličkovska, S. K., Esatbeyoglu, T., Cvetkovski, A., Qamar, M. & Rocha, J. M., 2024, Novel approaches in Biopreservation for Food and Clinical Purposes. S. 130-204 75 S.Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/Konferenzband › Beitrag in Buch/Sammelwerk › Forschung › Peer-Review
- 2023
- Veröffentlicht
Development of an enhanced analytical method utilizing pepper matrix as an analyte protectant for sensitive GC‒MS/MS detection of dimethipin in animal-based food products
Shim, J., Rahman, M. M., Esatbeyoglu, T., Oz, F. & El-Aty, A. M. A., 14 Dez. 2023, in: PLOS ONE. 18, 12, e0295968.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Role of Goldenberry (Fruits with Husk) Extract in Ameliorating the Architecture and Osmotic Fragility of Red Blood Cells in Obese Rats
Moussa, S. A. A., Aziz, S. W., El-Latif, N. A. A., Bashandy, S. A. E., Elbaset, M. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Toumy, S. A. E., Salib, J. Y. & Loura, L. (Hrsg.), 27 Nov. 2023, in: BioMed Research International. 2023, S. 8794214 1 S., 8794214.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Metal levels of canned fish sold in Türkiye: health risk assessment
Kosker, A. R., Gundogdu, S., Esatbeyoglu, T., Ayas, D. & Ozogul, F., 31 Okt. 2023, in: Frontiers in Nutrition. 10, 1255857.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Effect of Lactiplantibacillus plantarum on the Conversion of Linoleic Acid of Vegetable Oil to Conjugated Linoleic Acid, Lipolysis, and Sensory Properties of Cheddar Cheese
Khan, A., Nadeem, M., Al-Asmari, F., Imran, M., Ambreen, S., Rahim, M. A., Oranab, S., Esatbeyoglu, T., Bartkiene, E. & Rocha, J. M., 23 Okt. 2023, in: Microorganisms. 11, 10, 2613.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Novel, Functional Fermented Dairy Product: Preparation and Evaluation of Dried Kishk-like Products from Fenugreek Seeds with Cow’s Milk, Camel’s Milk, and Goat’s Milk
Nassar, K. S., Attia, I., Korma, S. A., Ibrahim, S. A., Esatbeyoglu, T. & Ragab, E. S., 20 Okt. 2023, in: Fermentation. 9, 10, 919.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Eugenia supra-axillaris Essential Oil and Its Nanoemulsion: Chemical Characterization, In Vivo Anti-Inflammatory, Analgesic, and Antipyretic Activities
Abdelhameed, M. F., Ragab, T. I. M., Elkarim, A. S. A., El-Razek, M. H. A., Shabana, M. F., Mohamed, S. S., El-Morshedy, S. M., Gendy, A. E. G. E., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Elshamy, A. I. & Silvestre, S. (Hrsg.), 13 Okt. 2023, in: Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics. 2023, 4594990.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Efficacy of cold plasma technology on the constituents of plant-based food products: Principles, current applications, and future potentials
Oner, M. E., Gultekin Subasi, B., Ozkan, G., Esatbeyoglu, T. & Capanoglu, E., Okt. 2023, in: Food Research International. 172, 113079.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Utilization of malted barley flour as replacement of wheat flour to improve technological, rheological, physicochemical, and organoleptic parameters of fortified breads
Aslam, J., Hussain, A., Mueen Ud-Din, G., Kausar, T., Siddique, T., Kabir, K., Gorsi, F. I., Haroon, H., Nisar, R., Noreen, S., Rocha, J. M., Ozogul, F., Esatbeyoglu, T. & Korma, S. A., 27 Sept. 2023, in: Frontiers in Sustainable Food Systems. 7, 1230374.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
- Veröffentlicht
Effect of Growth Stages and Lactic Acid Fermentation on Anti-Nutrients and Nutritional Attributes of Spinach (Spinacia oleracea)
Naseem, A., Akhtar, S., Ismail, T., Qamar, M., Sattar, D., Saeed, W., Esatbeyoglu, T., Bartkiene, E. & Rocha, J. M., 19 Sept. 2023, in: Microorganisms. 11, 9, 2343.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review