Publikationen
- 2025
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Comprehensive Analysis and Characterization of Mangifera indica L. Leaf Powder
Kaur, J., Kaushik, D., Kumar, M., Babagil, G. E., Amarowicz, R., Proestos, C., Oz, E., Oz, F., Esatbeyoglu, T. & Bordiga, M., 5 Juni 2025, in: Food Science & Nutrition. 13, 6, e70083.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Profiling of B-type procyanidins oxidation products by off-line high speed countercurrent chromatography x electrospray ionisation mass spectrometry flow-injection
Fischer, A., Gök, R., Jerz, G. & Esatbeyoglu, T., 30 Aug. 2025, in: Journal of Chromatography A. 1757, 466111.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Development and characterization of edible films and coatings from Butea monosperma and guar gum for prolonging tomato freshness
Rashid, M. S., Deshmukh, R. K., Kumar, P., Tripathi, S., Esatbeyoglu, T. & Gaikwad, K. K., Juni 2025, in: International Journal of Biological Macromolecules. 311, 143958.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Enhanced Pathogen Control Through Thymol and Carvacrol Nanoemulsions: A Microfluidization Approach
Ozogul, Y., Karsli, G. T., Yazgan, H., Kuley, E., Oztop, H. M., Ozogul, F. & Esatbeyoglu, T., Juni 2025, in: Food and bioprocess technology. 18, 6, S. 5377–5387 11 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Thymus vulgaris seed extract hampered hepatic oxidative burden and improved insulin sensitivity in obese male rats
Abdelmottaleb Moussa, S. A., Ibrahim, F. A. A., Elbaset, M. A., Morsy, F. A., Aziz, S. W., Abd El-Latif, N. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., El Toumy, S. A., Salib, J. Y. & Bashandy, S. A. E., Juni 2025, in: Endocrine and Metabolic Science. 18, 100235.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Tannins for food preservation and human health: A review of current knowledge
Ozogul, Y., Ucar, Y., Tadesse, E. E., Rathod, N., Kulawik, P., Trif, M., Esatbeyoglu, T. & Ozogul, F., Juni 2025, in: Applied Food Research. 5, 1, 100738.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
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Valorization of plant-based agro-industrial waste and by-products for the production of polysaccharides: Towards a more circular economy
Maqsood, S., Khalid, W., Kumar, P., Benmebarek, I. E., Rasool, I. F. U., Trif, M., Moreno, A. & Esatbeyoglu, T., Juni 2025, in: Applied Food Research. 5, 1, 100954.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Efficiency of single-pulse laser fragmentation of organic nutraceutical dispersions in a circular jet flow-through reactor
Friedenauer, T., Spellauge, M., Sommereyns, A., Labenski, V., Esatbeyoglu, T., Rehbock, C., Huber, H. P. & Barcikowski, S., 26 Mai 2025, in: Beilstein Journal of Nanotechnology. 16, S. 711–727Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Amaranthus spinosus Linn. Extract as an Innovative Strategy to Regulate Biomarkers for Ovarian Hyperthecosis via Circular RNA (hsa‐circ‐0001577): Evidence From Biochemical, Metabolomics, Histological, and Phytochemical Profiling
Ammar, N. M., Kadry, M. O., Elkarim, A. S. A., Ibrahim, R. S., Sallam, I. E., Gendy, A. E. G. E., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Farag, M. A. & Elshamy, A. I., 19 Mai 2025, in: Food Science & Nutrition. 13, 5, e70314.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Production of yeast cell wall polysaccharides-β-glucan and chitin by using food waste substrates: Biosynthesis, production, extraction, and purification methods
Günal-Köroğlu, D., Karabulut, G., Mohammadian, F., Can Karaca, A., Capanoglu, E. & Esatbeyoglu, T., 4 Apr. 2025, in: Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 24, 3, S. e70161 e70161.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
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Influence of ultrasound-assisted extraction of bioactives from garlic (Allium sativum) sprouts using response surface methodology
Khalid, W., Benmebarek, I. E., Saeed, K., Koraqi, H., Moreno, A., Mugabi, R., Nayik, G. A. & Esatbeyoglu, T., Apr. 2025, in: Ultrasonics Sonochemistry. 115, 107286.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Opportunities and challenges of egg substitutes
Agregán, R., Rötter, L., Lorenzo, J. M. & Esatbeyoglu, T., 21 März 2025, in: Discover Food. 5, 1, 72.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Application of emerging technologies for extraction of pigments using green solvents: Case of deep eutectic solvents combined with ultrasound-assisted extraction technique
Zannou, O., Oussou, K. F., Mohammed, S., Chabi, I. B., Kpoclou, Y. E., Tekgüler, B., Dabadé, D. S., Koca, I. & Esatbeyoglu, T., März 2025, in: BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY. 15, 6, S. 8253-8265 13 S., 126965.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
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Optimization of the effect of cold plasma treatment on UAE-NADES green extraction of chickpea roots (Cicer arietinum) bioactive compounds
Khalid, W., Benmebarek, I. E., Zargarchi, S., Kumar, P., Javed, M., Moreno, A., Sharma, A., Nayik, G. A. & Esatbeyoglu, T., März 2025, in: Ultrasonics Sonochemistry. 114, 107276.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Experimental and Theoretical Studies on Antituberculosis Activity of Different Benzimidazole Derivatives
Kızılyıldırım, S., Sucu, B., Muhammed, M. T., Akkoç, S., Esatbeyoglu, T. & Ozogul, F., 28 Feb. 2025, in: Heliyon. 11, 4, e42674.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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A comprehensive review on guava: Nutritional profile, bioactive potential, and health-promoting properties of its pulp, peel, seeds, pomace and leaves
Khan, F. I., Akhtar, S., Qamar, M., Ismail, T., Saeed, W., Esatbeyoglu, T. & Jafari, S. M., Feb. 2025, in: Trends in Food Science and Technology. 156, 104822.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Übersichtsarbeit › Forschung › Peer-Review
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Quercetin: Potential antidiabetic effects through enzyme inhibition and starch digestibility
Günal‐Köroğlu, D., Catalkaya, G., Yusufoğlu, B., Kezer, G., Esatbeyoglu, T., El‐Aty, A. M. A. & Capanoglu, E., 27 Jan. 2025, in: Food Safety and Health. 3, 1, S. 9-22 14 S.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Protective effects of Euphorbia heterophylla against testicular degeneration in streptozotocin-induced diabetic rats in relation to phytochemical profile
Nagy, A. M., Fahmy, H. A., Abdel-Hameed, M. F., Taher, R. F., Ali, A. M., Amin, M. M., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Farag, M. A. & Elshamy, A. I., 16 Jan. 2025, in: PLoS ONE. 20, 1, e0314781.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Influence of fractionation of polyphenols by membrane chromatography on antioxidant, antimicrobial and proliferation-inhibiting effects of red fruit juices
Köpsel, M., Kostka, T., Niesen, S., Winterhalter, P. & Esatbeyoglu, T., 15 Jan. 2025, in: Food Chemistry. Volume 463, Part 2, 141216.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review
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Lipid-based nanodelivery systems of curcumin: Recent advances, approaches, and applications
Can Karaca, A., Rezaei, A., Qamar, M., Assadpour, E., Esatbeyoglu, T. & Jafari, S. M., 15 Jan. 2025, in: Food Chemistry. 463, 2, 141193.Publikation: Beitrag in Fachzeitschrift › Artikel › Forschung › Peer-Review