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Publikationen

  1. 2025
  2. Veröffentlicht

    Opportunities and challenges to determine surface free energy of chocolates on microscopic scale from atomic force microscopy adhesion measurements

    Schroeder, S., Dewettinck, K., Heinz, V., Bindrich, U., Middendorf, D. & Franke, K., Juli 2025, in: ULTRAMICROSCOPY. 273, 114150.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  3. Veröffentlicht

    Effect of Margarine Replacement by a Low-Saturated Fat Bigel on Puff Pastry Quality

    Steinkellner, C., Ohlmeyer, M. & Franke, K., Apr. 2025, in: Food and bioprocess technology. 18, 4, S. 3981–3992 12 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  4. Veröffentlicht

    Potenzial von Oleo- und Bigelen als Fettersatz in Plunderteig

    Steinkellner, C., Kroll, L. & Franke, K., Jan. 2025, in: Cereal Technology. 79, 1, S. 26-35 10 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  5. Veröffentlicht

    Bigels containing different wax-based oleogels as laminating fat replacers in croissants

    Steinkellner, C., Kroll, L. & Franke, K., 2025, in: Current Research in Food Science. 10, 101042.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  6. Veröffentlicht

    Prediction of fat bloom on filled chocolates

    Franke, K., 2025, in: Manufacturing Confectioner. 105, January, S. 55-59 5 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  7. 2024
  8. Changes of surface properties of sucrose particles during grinding in a cocoa butter-based suspension and their influence on the macroscopic behavior of the suspension

    Franke, K., Bindrich, U., Schroeder, S., Heinz, V. & Middendorf, D., Sept. 2024, in: European Food Research and Technology. 250, 9, 10 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  9. Veröffentlicht

    Mould property influence on chocolate surface gloss

    Schroeder, S., Bindrich, U., Heinz, V., Middendorf, D., Dewetting, K., Van de Walle, D. & Franke, K., 14 Aug. 2024, in: Manufacturing Confectioner. 104, August, S. 43-52

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  10. Veröffentlicht

    Influence of PET as single-use contact material on gloss and surface properties of chocolate

    Schroeder, S., Schimke, L. M., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., de Walle, D. V. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 11 S., 100375.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  11. Veröffentlicht

    Influencing chocolate gloss inhomogeneities by the choice of surface-active substance and contact material

    Schroeder, S., Beiner, A. N., Bindrich, U., Dewettinck, K., Franke, K., Heinz, V., Walle, D. V. D. & Middendorf, D., Apr. 2024, in: Food Structure. 40, 100373.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  12. Veröffentlicht

    Effect of solid-state fermentation with Pleurotus ostreatus on the protein content and other nutritional components of de-seeded carob fruits

    Iqbal, S. (Mitwirkende*r), Tirpanalan-Staben, Ö. & Franke, K., 2024, in: Sustainable Food Technology. 2, 5, S. 1537-1544 8 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  13. 2023
  14. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Influence of ethanol on migration of water from filling into chocolate shells

    Franke, K., 7 Nov. 2023, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)).

    Publikation: KonferenzbeitragPosterForschungPeer-Review

  15. Veröffentlicht

    Relationship between substrate composition and larval weight: a simple growth model for black soldier fly larvae

    Kieβling, M., Franke, K., Heinz, V. & Aganovic, K., 2023, in: Journal of Insects as Food and Feed. 9, 8, S. 1027-1036 10 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  16. 2022
  17. Veröffentlicht

    Modification of dietary fibers to valorize the by-products of cereal, fruit and vegetable industry: a review on treatment methods

    Iqbal, S., Tirpanalan-Staben, Ö. & Franke, K., 10 Dez. 2022, in: Foods. 11, 24, 3466.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  18. Veröffentlicht

    Influence of Frying, Baking and Cooking on Food Bioactives

    Franke, K., Djikeng, F. T. & Esatbeyoglu, T., 26 Juli 2022, Retention of Bioactives in Food Processing. 1 Aufl. Cham, S. 93-121

    Publikation: Beitrag in Buch/Bericht/Sammelwerk/KonferenzbandBeitrag in Buch/SammelwerkForschungPeer-Review

  19. Veröffentlicht

    Alcohol in praline fillings influences the water migration within the surrounding chocolate shell

    Franke, K., Middendorf, D., Heinz, V. & Bindrich, U., Feb. 2022, in: Journal of food engineering. 315, 110805.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  20. 2020
  21. Veröffentlicht

    Automatisierte Feinzerlegung des Hinterschinkens vom Schwein mittels Roboter - Herausforderungen und Lösungsansätze

    Franke, K., 2020, in: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung. 72, 12, S. 407-409 3 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  22. 2019
  23. Veröffentlicht

    High moisture extrusion of lupin protein: influence of extrusion parameters on extruder responses and product properties

    Palanisamy, M., Franke, K., Berger, R. G., Heinz, V. & Töpfl, S., 21 Feb. 2019, in: Journal of the Science of Food and Agriculture. 99, 5, S. 2175-2185 11 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  24. Veröffentlicht

    Influence of mold materials on the gloss of chocolate bars

    Middendorf, D., Bindrich, U. & Franke, K., 2019.

    Publikation: KonferenzbeitragPaperForschungPeer-Review

  25. Veröffentlicht

    The glossy chocolate bar: How can it be attained using the right mould

    Middendorf, D., Heinz, V., Bindrich, U. & Franke, K., 2019, in: Manufacturing Confectioner. 99, August, S. 86-90 5 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

  26. Veröffentlicht

    Verringerung der Feuchtemigration in Gebäcken

    Franke, K., Bindrich, U. & Heinz, V., 2019, in: Cereal Technology. 73, 2, S. 96-101 6 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

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