Platzhalterbild der Organisationseinheit

Abteilung Food-Science

Organisation: Abteilung/Lehrgebiet

Forschungs-netzwerk anzeigen

Publikationen

  1. 2024
  2. Veröffentlicht

    Probiotic Lactobacillus strains as protective adjunct cultures against fungal growth and toxin production in Hard cheese

    Moneeb, A. H. M., Mehany, T., Abd-Elmonem, M. A., Tammam, A. A., Zohri, A. A., El-Desoki, W. I. & Esatbeyoglu, T., 1 Dez. 2024, in: LWT - Food Science and Technology. 213, 117057.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  3. Veröffentlicht

    Carissa carandas: A multi-faceted approach to health, wellness, and commerce

    Saeed, W., Ismail, T., Qamar, M., Khan, M. Z., Ahmad, N., Mubarak, M. S. & Esatbeyoglu, T., Dez. 2024, in: Journal of Agriculture and Food Research. 18, 101274.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftÜbersichtsarbeitForschungPeer-Review

  4. Veröffentlicht

    Stabilization of Ficus carica L. Drink by utilizing varying levels of ultrasound-assisted moringa extract as a natural preservative

    Javed, F., Tehseen, S., Ashfaq, F., Sameen, A., Khalid, W., Batool, R., Bilal, A., Zubair Khalid, M., Alsulami, T., Mugabi, R. & Ahmad Nayik, G., Dez. 2024, in: Ultrasonics Sonochemistry. 111, 11 S., 107133.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  5. Veröffentlicht

    The effect of Lactiplantibacillus plantarum fermentation and blanching on microbial population, nutrients, anti-nutrients and antioxidant properties of fresh and dried mature Moringa oleifera leaves

    Perveen, S., Akhtar, S., Qamar, M., Saeed, W., Suleman, R., Younis, M., Ismail, T. & Esatbeyoglu, T., Dez. 2024, in: Journal of Agriculture and Food Research. 18, 101366.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  6. Veröffentlicht

    Efficacy of goldenberry in improving obesity-induced hemoglobin conformational structure changes in wistar rats: A biophysical perspective

    Abdelmottaleb Moussa, S. A., Aziz, S. W., Bashandy, S. A., elbaset, M. A., Abd El-Latif, N. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., El Toumy, S. A. & Salib, J. Y., 30 Nov. 2024, in: Heliyon. 10, 22, e40189.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  7. Veröffentlicht

    Melatonin application enhances salt stress-induced decreases in minerals, betalains, and phenolic acids in beet (Beta vulgaris L.) cultivars

    Colak, N., Slatnar, A., Medic, A., Torun, H., Kurt-Celebi, A., Dräger, G., Djahandideh, J., Esatbeyoglu, T. & Ayaz, F. A., 11 Nov. 2024, in: Physiologia Plantarum. 176, 6, e14611.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  8. Veröffentlicht

    Effect of sonoprocessing on the quality of plant-based analog foods: Compatibility to sustainable development goals, drawbacks and limitations

    Gultekin Subasi, B., Bilgin, A. B., Günal-Köroğlu, D., Saricaoglu, B., Haque, S., Esatbeyoglu, T. & Capanoglu, E., Nov. 2024, in: Ultrasonics Sonochemistry. 110, 107033.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  9. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Quercetin: Potential antidiabetic effects through enzyme inhibition and starch digestibility

    Günal‐Köroğlu, D., Catalkaya, G., Yusufoğlu, B., Kezer, G., Esatbeyoglu, T., El‐Aty, A. M. A. & Capanoglu, E., 10 Okt. 2024, (Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)) in: Food Safety and Health.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  10. Veröffentlicht

    Comparative assessment of nutritional, antioxidant, physicochemical, and rheological characteristics of whole and sprouted wheat flour

    Perveen, S., Akhtar, S., Ismail, T., Qamar, M., Sattar, D., Saeed, W., Younis, M. & Esatbeyoglu, T., 1 Okt. 2024, in: LWT. 209, 116679.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  11. Veröffentlicht

    The potency of Thymus vulgaris seed extract in alleviating obesity complications and iron overload in obese rats

    Moussa, S. A. A., Ibrahim, F. A. A., Elbaset, M. A., Aziz, S. W., El-Latif, N. A. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Toumy, S. A. E., Salib, J. Y. & Bashandy, S. A., Okt. 2024, in: Journal of Functional Foods. 121, 106416.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  12. Veröffentlicht
  13. Veröffentlicht

    Examining the potential of peppermint essential oil-infused pectin and kappa-carrageenan composite films for sustainable food packaging

    Bhatia, S., Alhadhrami, A. S., Shah, Y. A., Esatbeyoglu, T., Koca, E., Aydemir, L. Y., Al-Harrasi, A., Mohan, S., Najmi, A. & Khalid, A., 15 Sept. 2024, in: Heliyon. 10, 17, 10 S., e36895.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  14. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Influence of fractionation of polyphenols by membrane chromatography on antioxidant, antimicrobial and proliferation-inhibiting effects of red fruit juices

    Köpsel, M., Kostka, T., Niesen, S., Winterhalter, P. & Esatbeyoglu, T., 15 Jan. 2025, in: Food Chemistry. Volume 463, Part 2, 141216.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  15. Elektronisch veröffentlicht (E-Pub)

    Lipid-based nanodelivery systems of curcumin: Recent advances, approaches, and applications

    Can Karaca, A., Rezaei, A., Qamar, M., Assadpour, E., Esatbeyoglu, T. & Jafari, S. M., 15 Jan. 2025, in: Food Chemistry. 463, 2, 141193.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  16. Veröffentlicht

    Effect of Ultrasound Pretreatment on the Retention of Loquat Phenolics and Antioxidants during Tray and Freeze-Drying

    Öner, M. E., Özkan, G., Doğan, İ., Esatbeyoglu, T. & Güven, E. Ç., 4 Sept. 2024, in: Akademik Gıda. 22, 2, S. 78-85 8 S.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  17. Veröffentlicht

    Effect of crop maturity stages and lactic acid fermentation on nutrient absorption properties, and bioaccessibility of Fe, Zn and Ca in Spinacia oleracea L

    Ismail, T., Akhtar, S., Qamar, M., Esatbeyoglu, T., Sestili, P., Saeed, W. & Lazarte, C. E., Sept. 2024, in: Journal of Food Composition and Analysis. 133, 106427.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  18. Veröffentlicht

    Bioactivity Profiling and Phytochemical Analysis of Carissa carandas Extracts: Antioxidant, Anti-Inflammatory, and Anti-Urinary Tract Infection Properties

    Saeed, W., Ismail, T., Qamar, M. & Esatbeyoglu, T., 27 Aug. 2024, in: Antioxidants. 13, 9, 1037.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  19. Veröffentlicht

    The impact of fermentation on the antioxidant activity of food products

    Sarıtaş, S., Portocarrero, A. C. M., López, J. M. M., Lombardo, M., Koch, W., Raposo, A., El-Seedi, H. R., Alves, J. L. D. B., Esatbeyoglu, T., Karav, S. & Witkowska, A. M., 21 Aug. 2024, in: Molecules. 29, 16, 3941.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  20. Veröffentlicht

    Neuroprotective effects of Trimetazidine against Cisplatin‐induced peripheral neuropathy: Involvement of AMPK‐mediated PI3K/mTOR, Nrf2, and NF‐κB signaling axes

    Elbaset, M. A., Afifi, S. M., Esatbeyoglu, T., Abdelrahman, S. S., Saleh, D. O. & Vasquez-Vivar, J. (Herausgeber*in), 20 Aug. 2024, in: Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 2024, 6612009.

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelForschungPeer-Review

  21. Veröffentlicht

    Mould property influence on chocolate surface gloss

    Schroeder, S., Bindrich, U., Heinz, V., Middendorf, D., Dewetting, K., Van de Walle, D. & Franke, K., 14 Aug. 2024, in: Manufacturing Confectioner. 104, August, S. 43-52

    Publikation: Beitrag in FachzeitschriftArtikelTransfer

Vorherige 1 2 3 4 5 6 7 8 ...15 Nächste